Meest bekeken tutorials

Hellend dak

Plaats zelf isolatie voor een hellend dak

Hellende daken, ze zijn niet weg te denken uit ons straatbeeld. Hoe je dak ook is opgebouwd, isoleren is een must. Klinkt het eenvoudiger dan het is? Met de juiste materialen en technieken ga je moeiteloos aan de slag.

Lees meer

Zolder

Plaats zelf isolatie voor een zolder

Heb je een woning met hellend dak en dient je zolder enkel als bergruimte, dan is het interessanter om alleen je zoldervloer te isoleren. Het scheelt aan isolatiemateriaal en toch gaat je energiefactuur omlaag. Als je de zolderruimte in de toekomst nog wil inrichten, is zowel dak- als zoldervloerisolatie een goede keuze.

Lees meer

Scheidingswand

Plaats zelf isolatie voor een scheidingswand

Niets zo storend als je huisgenoten te horen tijdens een tv-moment of net wanneer je een belangrijk gesprek wilt voeren. Door het gebruik van scheidingswanden deel je een ruimte praktisch op en met de juiste isolatie verbeter je de akoestiek in huis.

Lees meer

Voorzetwand

Plaats zelf isolatie voor een voorzetwand

Als spouwmuur- of buitengevelisolatie geen optie is, verkrijg je toch een optimaal wooncomfort door je binnenmuur te isoleren. Voor een aangenaam leefklimaat in de woning zelf, biedt scheidingswandisolatie heel wat akoestische voordelen.

Lees meer